Kerst op Texel

Zes dagen zon, zee en strand en veel wind. Want windkracht 7 is voor de Texelaars een zacht briesje. Wat hebben we genoten van dit heerlijke, rustige eiland. Verkeerslichten zie je alleen op de weg richting de boot uit Den Helder. We logeren in Oosterend, een dorpje met kerk uit 1724, een Spar, het Cafeetje en een restaurant waar nooit iemand zit. Een dorp dat geschiedenis uitademt, en waar je alleen ieder halfuur de kerkklokken hoort. Ons huis is prachtig, een grote woonkeuken waar Dick op kerstavond een heerlijk diner bereidt. De woonkamer is heerlijk ruim, net als de badkamer met whirlpool en de slaapkamer. De tuin achter het huis is prachtig. Een leuke plek om in de zomer te zitten met een goed glas wijn. Voor ons nu iets te koud. Wij zijn blij met de vloerverwarming waardoor het huis behaaglijk warm is.

Rondje Texel
Op een kwartier rijden van Oosterend (alles op dit eiland is een kwartier rijden), aan de andere kant van het eiland ligt het dorpje De Koog. Dit is erg gericht op toeristen, maar bij Eigeweis zit je heerlijk. Zelfs buiten kun je lekker bij de haard zitten. Het leuke van Texel is dat honden overal in mogen: winkels, cafés, en overal staat een waterbak klaar. Ook Den Burg is een gezellig dorp met een klein, sfeervol centrum. Parkeren op dit eiland is relatief duur, €2,50 per uur. Maar met een Texel Vignet van €15,00 kun je er het hele jaar parkeren. Ook handig omdat de parkeermeters alleen muntgeld accepteren. Bij Den Hoorn vind je toch wel de mooiste stranden van het eiland. Bij Paal 9, ook in de winter geopend, kun je opwarmen na een heerlijke wandeling. In Den Hoorn zelf moet je absoluut even wat gaan drinken bij ‘In de Knip’, alles in het knusse restaurantje is te koop. Vergeet niet om ook boven te kijken!

Kaap Noord
Maar onze absolute favoriet is de strandpaviljoen Kaap Noord, Paal 33 http://www.strandpaviljoenkaapnoord.nl . Hier gaat in de zomer ook de boot naar Vlieland. Het paviljoen is minder commercieel dan het populaire Paal 17 bij de Koog. Je kunt er, als je geluk hebt heerlijk bij de houtkachel, zitten. Helaas telkens bezet door een familie die van 11.00 uur aan de witte wijn zat, dochters die alleen op hun iPhone keken en een vader die niets te vertellen had. Tijdens de kerstdagen is het er een stuk drukker, maar het blijft gezellig. De massa blijft toch meer in de buurt van de Koog. Helaas moeten wij na een week weer afscheid nemen van dit heerlijke eiland. Maar niet voor lang! Wil je een leuk huis huren, of het huis dat wij gehuurd hebben, kijk dan op http://www.texelduinen.nl

Een gedachte over “Kerst op Texel

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: