Zomerse zandbaden

Het hele jaar door zijn de vijf dames dagelijks actief om de tuin onkruidvrij te houden. Dat gaat soms zo ver dat er een uitvliegt, om ook een stuk buiten het eigen terrein onder handen te nemen. Maar dat duurt nooit lang. Ze gunnen elkaar nauwelijks het licht in de ogen, toch zie je ze ’s avonds gezellig dicht bij elkaar in dezelfde ruimte. Wie de dienst uitmaakt wisselt zo’n beetje ieder jaar. Zeker wanneer er een overlijdt en er een nieuwe in het clubje komt. Weer of geen weer, ze trekken er op uit. Alleen op warme dagen verandert dat. ’s Ochtends scharrelen ze nog wat rond, om daarna heerlijk de pootjes in het zand te steken. Ieder graaft een kuil, diep genoeg om tot je middel in weg te zakken. Hun dikke lijven waaieren uit over het zand. Je ziet ze genieten. Tijdens zomerse zandbaden maakt echt geen kip zich druk om groeiend onkruid.

2 gedachten over “Zomerse zandbaden

Voeg uw reactie toe

  1. Geweldig verhaal; doet me zo denken aan onze dames die in onze tuin in Den Dungen scharrelden en onkruidvrij hielden ( en af en toe ook genoten van net ingezaaid bloemenperk!)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: