Street food

Je vindt er eigenlijk in iedere stad of ieder dorp wel een. Soms komen ze bij elkaar, of zijn ze met z’n tweeën. Ook in Amsterdam. Of misschien juist in Amsterdam. Waggelend struinen ze de eeuwenoude straten af. Op de fiets probeer je ze zoveel mogelijk te ontwijken. Soms ontstaat er ruzie met een soortgenoot of met een die erop lijkt. De sterkste wint. De ronde vormen van het grijze en groezelige pak verraden hun goed gevulde buiken. Op maandag en donderdag worden deze zwervers getrakteerd op een stevig maal. Meestal verpakt in grijze zakken langs de weg, tegen een boom, of zomaar tegen een trappetje op een willekeurige stoep. Maar snelheid is geboden. Opgejaagd door de mannen met takkenbezems van Stadreiniging Amsterdam slaan ze hun slag. Straten bezaaid met afval. Behendig wordt het lekkers eruit gepikt. Op de overige dagen is de vangst steevast minder, zeker nu zonder de hordes op straat etende toeristen. Eten, eten, eten, dat is het leven van de obesiduiven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: